latinica  ћирилица
03/01/2018 |  15:45 ⇒ 19:22 | Аутор: РТРС

Пакети помоћи за социјално угрожене Источне Херцеговине (ВИДЕО)

Удружење грађана "Мултипла склероза" Источне Херцеговине шесту годину заредом обезбиједило је божићне веселице и пакете помоћи за вишечлане, социјално угрожене породице са подручја Невесиња.
Удружење грађана мултипласклероза - помоћ угроженим породицама - Фото: РТРС
Удружење грађана мултипласклероза - помоћ угроженим породицамаФото: РТРС

Помоћ је прикупљена у сарадњи са општинском управом, бројним дародавцима, јавним предузећима и грађанима који су донирали средства.

Најрадоснији хришћански празник Божић, уз празничну и свечарску трпезу дочекаће и 68 социјално угрожених породица и 12 појединаца захваљујући људима добре воље.

Дарови које су добили много им значе, кажу, а још више сазнање да нису заборављени и сами са својим проблемима.

Сњежан Глоговац каже да им доста значи што су људи добре воље помогли њему и другима. Захваљује се свима, те им жели срећне празнике.

Захвална је и Звјездана Кијац људима добре воље и широког срца, јер су им обезбједили да прославе Божић.

У духу празника је даривање и помоћ онима којима је најпотребнија, а то је основни мотив акције, истичу организатори.

Бранимир Таминџија истиче да ће 35 породица добити печене прасиће, њих 64 добиће хуманитарне пакете, а риба је  обезбјеђена за све.

- Појединачне пакете добило је 13 појединаца, вриједност је око 500 марака - рекао је Таминџија.

Миленко Авдаловић, начелник општине Невесиње, рекао је да је важно да људи који имају, покажу солидарност у дане празника, да дају дио за оне који су боленси, сиромашни, избјеглице, за оне без посла и примања.

Уз Удружење "Мултипла склероза" ову хуману причу подржали су локална управа, Центар за социјални рад, Црвени крст, Црквена општина Невесиње, дародавци из Канаде, Чикага, али и бројни појединци из Херцеговине.