latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:27 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

БиХ: Ухапшено пет лица због кривичних дјела

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су пет лица на различитим локацијама јер је провјерама утврђено да их потражују судови и полицијске управе у БиХ због разних кривичних дјела.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Припадници Јединице граничне полиције Велика Кладуша су на Међународном граничном прелазу Хаџин Поток приликом изласка из БиХ ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали М. А. /24/ јер га потражује Општински суд у Бихаћу због тешке тјелесне повреде. Он је предат службеницима Судске полиције Велика Кладуша.

На прелазу Орашје приликом изласка из БиХ ухапшен је четрдесетосмогодишњи држављанин Хрватске и БиХ након што је утврђено да га потражује Министарство умутрашњих послова Кантона Сарајево због несавјесног привредног пословања, чијим службеницима је и предат.

На прелазу Дољани приликом уласка у БиХ је ухапшен држављанин Хрватске и БиХ чији су иницијали В.Д. /36/ којег потражује Суд БиХ због кривотворења новца. Ово лице је предато службеницима Суда БиХ.

На Међународном прелазу Градишка је приликом изласка из БиХ ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали К.Д. /56/ за којег је утврђено да га потражује Полицијска управа Градишка због крађе, те је предат службеницима ове управе.

Припадници Граничне полиције Зворник открили су држављанина БиХ чији су иницијали А. П. /22/ у покушају илегалног преласка границе ван граничног прелаза.

Додатним провјерама утврђено је да га потражује Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске због преваре, због чега је ухапшен и предат на даље поступање припадницима МУП-а Српске.

Припадници Граничне полиције на Аеродрому Сарајево су на лету из Истанбула одбили улазак у БиХ за петоро држављана Турске због давања лажних података о праву на улазак у БиХ.

Страним држављанима уручена су рјешења о одбијању уласка у БиХ, те су наредним летом враћени у Истанбул.

Извор: СРНА