latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:33 | Аутор: РТРС

Говедарица: Не постоји разлог за превожење пјевачице хеликоптером

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица сматра бесрамним превожење пјевачице Светлане Ражнатовић хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске на приватну новогодишњу журку у Бањалуку, те истиче да поштује свачији хуманитарни рад, па и Ражнатовићеве, али да то не значи да се хуманост може третирати на такав начин.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Говедарица је нагласио да је Народна скупштина Српске у априлу прошле године дала сагласност за куповину новог хеликоптера вриједног 9,4 милиона КМ, те да су из Владе Републике Српске тада указивали да је хеликоптер неопходан за полицијске и медицинске сврхе, али и за превоз званичника, саопштено је из СДС-а.

- Да није Цеца кандидат за новог министра унутрашњих послова или за директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске? Или је она званичник Републике Српске? - пита Говедарица.

Он је додао да не постоји ниједан разлог због којег би Влада слала хеликоптер по Ражнатовићеву, с обзиром на то да је у Бањалуку долазила због приватне забаве.

Хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске нису имали ниједан регистрован прекогранични лет 31. децембра 2017. године, те с тога нису тачне тврдње које су се појавиле у јавности да је хеликоптером овог сервиса из Србије у Српску допутовала пјевачица Светлана Ражнатовић, саопштено је јуче из Сервиса.

У саопштењу је наведено да је тренажни лет изнад Бањалуке реализован у знак захвалности Ражнатовићевој за хумани гест који је најавила, а ријеч је о њеној одлуци да дио прихода од новогодишњег концерта у Бањалуци уплати у хуманитарне сврхе.

Извор: СРНА