latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:35 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

СДС тражи расвјетљавање случаја експлозије бомбе у Шипову

Српска демократска странка захтијева од Тужилаштва Републике Српске да хитно расвијетли случај експлозије бомбе испод аутомобила одборника ове странке у СО Шипово, Стевана Медића.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

Саопштење СДС-а преносимо у цијелости:

Српска демократска странка захтијева од Тужилаштва Републике Српске да хитно расвијетли терористички акт у Шипову чија је мета био функционер СДС-а Стеван Медић.

Морална одговорност за овај гнусни чин, који се срећом завршио без трагичних посљедица, лежи на владајућој партији и њеној ТВ Бастиљи - РТРС који својом прљавом кампањом линча, свакодневним хушкањем јавности и лажима, од функционера СДС-а праве мете.

Матрица према којој се путем режимског Јавног сервиса РТРС, функционери СДС-а разапињу и дискредитују разним лажима, а онда се нађе неко ко повуче ороз, виђена је у случају свирепог убиства покојног потпредсједника СДС-а Бранислава Гарића. Нажалост, таква матрица је у последње двије године добила свој пун замах. Говор мржње, линч неистинама и најогавнијим лажима, пришивање прљаве и умоболне етикете "издајници", што се често може чути и из уста лидера СНСД-а Милорада Додика, као и кроз папагајско понављање његове партијске телевизије - РТРС, довели су до тога да функционери СДС-а носе мете на леђима и питање је дана када ће се десити нека већа трагедија.

Српска демократска странка упозорава режим и њиховог медијског шегрта - РТРС, да су Републику Српску довели на врло опасну странпутицу и у ситуацију да више нико није безбиједан. Такође, поручујемо Милораду Додику да насиље и етикетирање, не само да нису одлике демократских друштава и израз моћи, негo управо супротно - одраз су тоталитаризма и немоћи, и увијек су се као бумеранг враћали онима који су их сијали.