latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:52 ⇒ 04/01/2018 | 11:59 | Аутор: РТРС

Ковач: Босић, Мектић и Петровић сарађују са страним службама (ВИДЕО)

Након напада функционера СДС-а на ратног генерала полиције Српске Томислава Ковача и оптужнице Тужилаштва БиХ, а послије гостовања на нашој телевизији- Ковач је писао Главном одбору СДС-а.
Томо Ковач - Фото: РТРС
Томо КовачФото: РТРС

У новом писму, које посједује РТРС, прозива странку и њене челнике да се изјасне о његовим наводним криминалним радњама и проговоре о појединим аферама. Они који нападају ствараоце Српске, некадашње генерале, официре, борце војске и полиције или су плаћени, или уцијењени - оцијенили су у Београду, из Прве СДС и Удружења "Част отаџбине".

На полиграф, позива Toмо Ковач Драгана Мектића и Обрена Петровића у писму упућеном СДС. И то да би објаснили однос са бившим директором ОБЕ Алмиром Џувом и једном "озбиљном страном службом". Сматра да Мектић спроводи идеје Бакира Изетбеговића с циљем унитаризације БиХ и рушења Српске. 

- За разлику од оних који данас служе Бакира Изетбеговића, нисам желио да у мају 1992. године попустим пред ултиматумом Алије Изетбеговића који је тражио да муслиманским снагама предам Илиџу. Први сам открио 1992. издајничко дјеловање Момчила Перишића што, нажалост, генерал Младић није могао да повјерује све док се није нашао у Хагу. Много је било издаја и подвала српском народу у рату али тада смо имали наше службе и Радована Караџића, што данас немамо - каже Ковач.

Говорећи о појединим аферама, Ковач позива Милована Бјелицу да се изјасни о томе да ли је "Спринд - пекара" из Рајловца послије Дејтона премјештена у Соколац, а чланове СДС, Остојића и Шеховца, да се изјасне да ли су у његовој пекари у Црној Гори икада видјели опрему из Рајловца.

- Када је ријеч о афери "Голф", позивам Симу Тушевљака и Горана Маџара да кажу шта су открили током истраге крим - полиције која је вођена 1992. Позивам и Младена Босића да каже ко му плаћа карте из Дубровника и да разјасни карактер свог односа са Ником Лозанчићем. Посједујем податке о Босићу које сам добио у страним службама од оних "који воле српски народ - истиче Ковач.

Младен Босић, реаговао је на наводе Томе Ковача, демантујући портал РТРС-а који је писмо први објавио

- Ја под пуном одговорношћу тврдим да у Дубровнику нисам био посљедњих тридесет година и да ми стога нико никада није ни платио никакву карту. Са господином Ником Лозанчићем никада нисам попио ни кафу, иако смо били посланици у претходном сазиву ПС БиХ, а не сарађујем ни са једном ни ''пријатељском ни непријатељском'' страном службом, за разлику од г. Ковача који то и сам признаје - навео је Босић.

То је уједно и једини одговор СДС. Предсједник странке Вукота Говедарица није се јављао на телефон, а питање предсједнику ГО Милану Миличевићу остало је без одговора. 

На иступе појединаца из СДС-а и њихове нападе на ствараоце Српске, некадашње генерале, официре, борце војске и полиције, критике су стигле са састанка Прве СДС и Удружења "Част отаџбине", из Београда.

- Не знам шта све неће нападати, вјероватно из жеље да се домогну власти на којој су и сада. Вјероватно им је лијепо и удобно се тамо осјећају и лијепо живе, а не могу и не знају да цијене оно што су они које нападају радили за њих - каже Гојко Кличковић, замјеник предсједника Прве СДС.

Родољуб Анђић, предсједник Удружења "Част отаџбине" истиче да ти људи, или су плаћени, или су уцијењени и не смију да кажу оно што мисле.

- Трећа могућност је и да су добили новац од донатора - наводи Анђић.

Напади на патриотска удружења и странке, које бране Републику Српску прво у рату, а данас у миру, не могу се, каже Анђић, другачије коментарисати, него као чин издаје.