latinica  ћирилица
04/01/2018 |  07:42 | Аутор: РТРС

Савјет министара БиХ о декларацији о ауто-путу Београд-Сарајево

Савјет министара требало би данас да разматра декларацију о критеријумима за утврђивање трасе будућег ауто-пута између Београда и Сарајева, која је усвојена на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

На дневном реду је и информација о усаглашавању приједлога споразума о међусобним правима и обавезама Савјета министара и Владе Републике Српске у вези са арбитражним поступком у предмету по тужби "Електрогосподарства Словеније - развој и инжењеринг" из Марибора против БиХ пред Међународним центром за рјешавање инвестиционих спорова у Вашингтону, саопштено је из Савјета министара.

Пред министрима ће бити и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о управним споровима БиХ.

Биће ријечи и о нацрту одлуке о ратификацији Протокола о сарадњи између Савјета министара и Владе Хрватске у тражењу несталих лица.

Савјет министара размотриће и приједлог одлуке о утврђивању функција, структура и тијела БиХ надлежних за спровођење програма територијалне сарадње у оквиру Инструмента претприступне помоћи /ИПА 2/ 2014-2020. година.

На дневном реду је и информација о спровођењу Оквирног закона о високом образовању у БиХ и приоритета за развој високог образовања у БиХ за период 2016-2026. година.

Пред министрима ће бити и Ревидирани оквирни документ - Стратегија развоја науке у БиХ 2017-2022. година.

Извор: СРНА