latinica  ћирилица
04/01/2018 |  08:03 | Аутор: РТРС

Коловози мокри, могућа поледица у вишим предјелима

У Републици Српској вози се по мокрим коловозима, док у сјеновитим странама виших планинских предјела и преко превоја има поледице.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају возаче да су на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали одрони земље и камења на коловоз.

Због снијега који је падао током ноћи на подручју Федерације БиХ, саобраћај се одвија успорено на путним правцима Ливно-Босанско Грахово, Ливно-Шујица-Купрес, Томиславград-Шујица и Гламоч-Млиниште. На тим дионицама снијега на коловозу има од два до пет центиметара.

Због изградњи кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака, а саобраћај регулише привремена сигнализација.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укршатања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санационих радова саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично саобраћа се на дионици магистралног пута Бањалука-Јајце, на локалитету Српских Топлица, те на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и на дионицама Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се на том путу одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијом.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-граница Републике Српске/Брчко дустрикта и граница граница Републике Српске/Брчко дустрикта-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због припремних активности у вези са обиљежавањем Дана Републике, у времену од 8.00 до 19.00 часова у Бањалуци ће доћи до обуставе саобраћаја у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Поште до улице Марије Бурсаћ.

На дионици магистралног Ресановци-Дрвар на подручју ФБиХ саобраћа се једном траком наизмјенично због урушавања потпорног зида.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 20 минута.

Извор: СРНА