latinica  ћирилица
04/01/2018 |  08:29 | Аутор: РТРС

Кљајић: Приоритет - инфраструктурни пројекти

Начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић очекује да ће током ове године бити реализован пројекат асфалтирања четири путна правца укупне вриједности 544.000 КМ, те побољшано стање електромреже на подручју те општине.
Крупа на Уни - Фото: РТРС
Крупа на УниФото: РТРС

Кљајић је рекао Срни да због буџетских дуговања из претходног периода, прошле године није било могућности за улагања у пројекте инфраструктуре.

"Очекујемо да ће ове године бити реализован пројекат руралног развоја пословања који реализује Јединица за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. У општини Крупа на Уни биће реализована четири пројекта асфалтирања путних праваца укупне вриједности 544.000 КМ. Учешће општине је 10 одсто", рекао је Кљајић.

Он је навео да је на подручју те општине неопходна реконструкција електромреже која је у лошем стању и долази до честих нестанака електричне енергије.

Наводећи да су у овој изразито неразвијеној општини због буџетских дуговања на снази мјере штедње, Кљајић је подсјетио да је локални парламент усвојио програм санације дуговања за шта је предвиђено пет година.

"Дуговања из претходнох периода су на нивоу годишњег буџета општине - око 800.000 КМ. Успјели смо измирити дио обавеза, усвојена је одлука о кредитном задужењу такође за измирење дуговања. Очекујемо да ће уз рационалну потрошњу и помоћ Владе Републике Спрске бити ријешен проблем буџетских дуговања", навео је Кљајић.

Он је подсјетио да је 27. новембра прошле године у Хашанима почела израдња реплике родне куће књижевника Бранка Ћопића.

"Влада Азербејџана је за изградњу Ћопићеве куће донирала 26.000 евра. Земљани радови су завршени, извођач радова фирма `Бенкос Босна`, обезбиједио је материјал за наставак радова чим то временске прилике дозволе", рекао је Кљајић.

Према његовим ријечима, буџет општине Крупа на Уни за 2018. годину планиран је у износу од 977.000 КМ, што је ако се изузме кредитно задужење од 130.000 КМ, на нивоу прошлогодишњег.

Извор: СРНА