latinica  ћирилица
04/01/2018 |  10:35 | Аутор: РТРС

Торино није отпустио тренера усред сезоне пуних шест година

Информације италијанских медија да је Синиша Михајловић иза поноћи добио отказ у Торину, послије елиминације из Купа Италије поразом од градског ривала Јувентуса (2:0), треба да добију потврду током дана из самог клуба, у коме се нешто слично није догодило шест година.
Синиша Михајловић (фото: solocalcio.se) -
Синиша Михајловић (фото: solocalcio.se)

Наиме, први човјек "гранате" Урбано Каиро је посљедњи пут 2011. смијенио тренера усред сезоне, када је Франко Лерда отпуштен, а на његово мјесто доведен Ђузепе Пападопуло. Та промјена је трајала само 11 дана, па је Лерда враћен на позицију шефа стручног штаба, а онда изнова отпуштен на крају сезоне, јер није успио да се домогне плеј-офа у Серији Б.

Ако се информације о Михином отказу покажу као истините, а његова екипа је остварила само три побједе у посљедњих 17 такмичарских наступа, уз осам ремија и пет пораза, фаворит за његовог насљедника је Валтер Мацари, јављају италијански медији.

Бивши стратег Наполија би морао брзо да преузме екипу Торина, јер тренер подмлатка Федерико Копители нема УЕФА Про лиценцу, па не би могао да води тим у суботњем дуелу са Болоњом.

Извор: Блиц