latinica  ћирилица
04/01/2018 |  13:17 | Аутор: РТРС

Софренић није дошао на наставак суђења

Функционер СДС-а из Бијељине Милорад Софренић није се данас појавио пред Основним судом у овом граду на наставку суђења за кривично дјело подмићивања при изборима и гласању за које је оптужен након локалних избора 2016. године.
Милорад Софренић - Фото: РТРС
Милорад СофренићФото: РТРС

Његов бранилац Веселин Лондровић рекао је на рочишту да је Софренић на одмору, а ново рочиште заказано је за 19. јануар.

Судија Маринко Сладић констатовао је да су рочишту приступила још два од четири позвана свједока тужилаштва, те да Судска полиција није пронашла двије жене које су требале да свједоче, јер бораве у Њемачкој и Аустрији.

Сладић је најавио да ће на наредном рочишту у овом суђењу које траје од фебруара прошле године бити завршено извођење свједока и материјалних доказа тужиоца, а у наставку ће доказе износити Софренићева одбрана.

Тужилац Муриз Шабић рекао је Срни да ће у завршној ријечи предложити казну, додајући да је запријећена казна у овом случају новчана или три године затвора.

Софренића оптужница терети да је на локалним изборима врбовао Роме у Бијељини да гласају за кандидата за градоначелника Мићу Мићића и страначког кандидата Томицу Стојановића, обећавши им заузврат пакете хуманитарне помоћи.

Извор: СРНА