latinica  ћирилица
04/01/2018 |  15:03 ⇒ 15:19 | Аутор: РТРС

Источна алтернатива: Општинске власти да не дозволе скуп бошњачких партија

Удружење грађана Источна алтернатива Републике Српске позива општинску власт у Сребреници да не одобри организовање скупа бошњачких политичких партија у овом мјесту 9. јануара на Дан Републике Српске, који је најавио предсједник Удружења Покрет одговор Ћамил Дураковић.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

"Циљ Дураковића и муслиманских шехидских удружења је јасан, а то је упућивање поруке из Сребренице којом желе да омаловаже празник 9. јануар причом о наводном геноциду и угрожености Бошњака у Српској", наведено је у саопштењу Источне алтернативе.

Удружење оцјењује да је организовање овог скупа покушај дестабилизације Сребренице и Републике Српске, изазивање тензија и инцидената како би се међународној заједници жалили за наводну угроженост и ограничавање слобода.

"Не треба заборавити да су у јануару прије 25 година муслиманске јединице из Сребренице упале у српско село Кравицу код Братунца гдје су звјерски убили 49 српских цивила и војника и опљачкали и уништили сву српску имовину, а девет дана касније исти злочин су починили у Скеланима и околним селима убивши 65 Срба", упозорава Источна алтернатива.

Предсједник Источне алтернативе Војин Павловић поручује да чланови овог удружења неће 9. јануара "сједити скрштених руку", слушати увреде и трпјети провокације "србомрзаца" на рачун Републике Српске, њених институција као и српских жртава које су дале животе за слободу српског народа.

Павловић наводи да је Дураковићев циљ да изазове немире и дестабилизује стање у овој општини, те да скрене медијску пажњу на себе у изборној години да би се "подигао из политичког блата".

"Он је као губитник на прошлогодишњим изборима потпуно одбачен од свих бошњачких странака и не може да поднесе медијску и политичку маргинализацију, па покушава да се у изборној години `ушлепа` у неки страначки караван који би и његово име уврстио на неку изборну листу", оцијенио је Павловић.

Дураковић, који је актуелни предсједник Удружења грађана Покрет одговор, са неколико бошњачких удружења произашлих из рата заказао је за 9. јануар одржавање конференције у Меморијалном центру у Поточарима на коју су позвали представнике бошњачких политичких странака, потврђено је Срни у том удружењу.

Извор: СРНА