latinica  ћирилица
04/01/2018 |  17:04 | Аутор: РТРС

Додик: Опозиција није у праву

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су надлежни све рекли у вези са вожњом пјевачице Светлане Ражнатовић хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске и да нема разлога да сумња у то.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Опозиција свашта тврди. Када узмете у обзир шта су тврдили прије годину дана, видјећете колико нису били у праву, па тако и овај пут. Реално гледано, све у вези са тим питањем је речено у изјавама директора Хеликоптерског сервиса Бобана Кустурића и наравно Светлане Ражнатовић", рекао је Додик новинарима у Лакташима.

Предсједник Српске је захвалио Ражнатовићевој што је уплатила 10.000 КМ у Фонд солидарност за лијечење дјеце у иностранству.

Упитан да ли је провјерио начин на који је Ражнатовићева вожена у хеликоптеру, с обзиром на то да је Хеликоптерски сервис под ингеренцијом предсједника Српске, Додик је рекао да јесте и да пилоти имају право на тренажни лет да би увијек били спремни да одговоре задатку.

"Не бавим се тим питањем и немам ни потребе. Надлежни су већ све рекли и немам разлога да сумњам. Сарадња са људима из Хеликоптерског сервиса је увијек била добра и беспрекорна. Знам да је атрактивно да то држите као тему, али мислим да је све речено", рекао је Додик.

Упитан да ли је уплаћен порез на новогодишњи наступ Ражнатовићеве у Бањалуци, Додик је рекао да није надлежан за то и да је то питање за инспекције.

Он је поручио да сви морају да плате оно што држава прописује и да се никоме у том погледу неће "гледати кроз прсте".

"Уплата донације за Фонд не амнестира од обавезе да се плате порези", рекао је Додик.

Предсједник Српске је позвао надлежне институције да раде свој посао и провјеравају да ли се уплаћују порези у законски прописаном року.

Извор: СРНА