latinica  ћирилица
04/01/2018 |  17:08 | Аутор: РТРС

Изборни закон кључни задатак који мора да буде завршен

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је данас да су измјене Изборног закона БиХ кључни задатак који мора бити завршен.
Драган Човић (Фото:predsjednistvobih.ba) -
Драган Човић (Фото:predsjednistvobih.ba)

Човић је рекао новинарима у Оџаку да је због овог задатка трпио европски пут БиХ и није попуњен Упитник Европске комисије, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

"Данас можемо представити много израженије инфраструктурне планове за наредне четири године, јер сам сигуран да ће на крају овог циклуса БиХ бити пред вратима ЕУ, а читав овај простор прикључиће се ЕУ", рекао је Човић.

Човић се у Оџаку састао са члановима Општинског и Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ, начелником општине Јаковом Иванковићем и одборницима, члановима Владе и посланицима у Скупштини Посавског кантона из Оџака, те директорима јавних установа.

Он је навео да је домаћине упознао о разговорима које је имао са представницима Владе Хрватске, као и о радном ручку са званичницима САД.

"Сматрам да је позиција хрватског народа доста добра, а каква ће бити зависи колико ћемо ми себе уложити. Данас не постоји ниједна институција хрватског народа у БиХ која прошле године није имала суфицит у свом пословању, а вјерујем да ћемо бити још израженији кроз ову календарску и фискалну годину", рекао је Човић.

Он је додао да то значи обавезу општини, кантону, ентитету и БиХ и свима који су у било ком нивоу власти да своје планове до краја поштују.

Извор: СРНА