latinica  ћирилица
06/01/2018 |  16:23 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Београд: Лијепе поруке из Божићног сеоцета

У Београду је ове године први пут организована манифестација Божићно сеоце испред Храма Светог Саве. Ова манифестација доноси бројне програме, којима ће бити обиљежени православни празници током јануара.
Божићно сеоце - Фото: РТРС
Божићно сеоцеФото: РТРС

Божићно сеоце пружа прилику свим генерацијама, а посебно најмлађима, да уживају у богатом програму који обухвата распјевану јелку, наступе дјечјих и црквених хорова, познатих музичара, глумаца и умјетника. У њему су постављене и дрвене кућице у којима се могу пронаћи рукотворине, традиционални производи, сувенири, домаћи специјалитети...

Ипак, дјеци се изгледа највише свиђа простор са сламом у коме могу да се играју до миле воље. Одушевљење идејом да се управо испред Храма светог Саве постави Божићно сеоце не крију ни одрасли.

- Ово је јако лијепо и јединствено. Крајње је вријеме било да се и ми на овај начин покажемо свијету - каже Вера Чикара.

Из Божићног сеоцета стижу само лијепе поруке.

- Саберимо се на Божић, будимо саборни, будимо људи и пружимо дјеци мало божићне радости. Мислим да им то баш ово сеоце, распјевана јелка и све оно што се навече догађа шаље дивну божићну поруку - каже Радмила Мишев, уредница часописа "Светосавско звонце".

У Божићном сеоцету до 28. јануара пригодним програмима биће обиљежени и предстојећи православни празници, а организатори вјерују да ће ова манифестација постати традиционална.