latinica  ћирилица
06/01/2018 |  16:55 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Цвијановићева присуствовала вечерњем богослужењу у Храму Св. Георгија

Вечерњим богослужењем и освештањем бадњака, у Храму Светог великомученика Георгија у бањалучком насељу Паприковац, обиљежено је Бадње вече, а служби је присуствовала и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић на вечерњем богослужењу у Храму Свети Георгије - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић на вечерњем богослужењу у Храму Свети ГеоргијеФото: СРНА

Цвијановићева је грађанима Републике Српске честитала Бадње вече, Божић и Дан Републике, те им пожељела добро здравље, породичну срећу и професионални успјех.

- Желим да поручим грађанима да је Република Српска политички стабилна, да институције раде свој посао, а да у економском смислу, из мјесеца у мјесец, напредујемо - рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да су пред Српском добре перспективе.

Парох паприковачки, јереј Слободан Марин, честитао је вјерницима широм Републике Српске надолазећи празник Христовог рођења уз традиционални поздрав "Мир Божији – Хрисос се роди".

Вечерњем богослужењу и традиционалном паљењу бадњака присуствовао је велики број вјерника ове парохије.

Српска православна црква прославља данас Бадњи дан, припремајући се за најрадоснији хришћански празник Рођење Исуса Христа - Божић.

Службама бденија и паљењем бадњака у православним храмовима најављује се Рођење Спаситеља, чији се долазак на свијет слави као почетак новог времена и као најрадоснији догађај за хришћанство.

Извор: СРНА