latinica  ћирилица
07/01/2018 |  12:11 ⇒ 08/01/2018 | 07:27 | Аутор: РТРС

Полагање вијенаца и сједница Сената Српске

У Бањалуци ће у понедјељак, у оквиру обиљежавања 9. јануара - Дана Републике, на гробљу Свети Пантелија бити положени вијенци на Споменик палим борцима Војске Српске, биће одржана сједница Сената Републике Српске, те свечаност отварања новог смјештајног комплекса са терапијским центром у Слатини.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Полагање вијенаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија заказано је за 10.00 часова, најављено је из кабинета предсједника Републике Српске.

За 11.00 часова предвиђено је полагање вијенаца на Тргу палих бораца НОР-а.

У 12.00 часова биће положени вијенци на Спомен-костурници на Градском гробљу, као и цвијеће на гробницу 12 бањалучких беба.

За 14.00 часова заказана је сједница Сената Републике Српске која ће бити одржана у Палати Републике, док је у 15.30 часова планирана свечаност отварања новог смјештајног комплекса Завода за Физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" са терапијским центром у Слатини.

Како је најављено из кабинета предсједника Републике Српске, у 19.00 часова у галерији Академије наука и умјетности Републике Српске биће отворена изложба дјела Сретена Стојановића.

У Модричи ће делегација Републике Српске сутра у 12.00 часова положити вијенац на спомен-обиљежје некадашњем предсједнику Републике Српске Милану Јелићу.

Извор: СРНА