latinica  ћирилица
07/01/2018 |  13:10 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

На џамију бацили животињске изнутрице

Мушкарци чији су иницијали Б.Ч. /53/ из Приједора и Н.Ш. /53/ из Бањалуке ухапшени су због сумње да су бацили животињске изнутрице на џамију у Бронзаном Мајдану код Бањалуке, рекла је портпарол Полицијске управе у овом граду Марија Маркановић.
Ферхат-пашина џамија у Бањалуци - Фото: РТРС
Ферхат-пашина џамија у БањалуциФото: РТРС

Маркановићева је навела да су осумњичени ухапшени у петак, 5. јануара, око 15.30 часова у аутомобилу "форд" у непосредној близини џамије.

Након хапшења алкотестирањем је утврђено да су осумњичени били под дејством алкохола.

Полиција је извршила увиђај. Изузети су трагови и предмети који ће бити послати на вјештачење и послужиће као доказ у кривичном поступку.

Осумњичени су послије криминалистичке обраде пуштени на слободу, а против њих слиједи извјештај надлежном тужилаштву за почињено кривично дјело јавно изазивање и подстицање насиља и мржње.

"Полицијска управа Бањалука осуђује овакав вид понашања и позива грађане да се уздрже од свих видова насилничког понашања и да на миран и достојанствен начин прославимо празнике", истичу из полиције.

Бадњи дана и Божић на подручју које покрива Полицијска управа Мркоњић Град, Бањалука и Градишка протекли су без већих инцидената и повријеђених лица.

Извор: СРНА