latinica  ћирилица
07/01/2018 |  19:35 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Приједор- Милетићи за божићном трпезом угостили пријатеље Кинезе (ВИДЕО)

Нашим обичајима, у дому Милетића из Доње Ламовите код Приједора, присуствовали су и Кинези. Гости с другог краја свијета, у овом дому добродошли су сваке године.
Породица Милетић угостила пријатеље Кинезе за Божић - Фото: РТРС
Породица Милетић угостила пријатеље Кинезе за БожићФото: РТРС

Уз старе обичаје, паљење свијеће и ломљење чеснице, Божић је прослављен и у породици Војислава Милетића. Најрадоснијем празнику највише су се обрадовали најмлађи.

За божићном трпезом, нашли су се и гости са Далеког истока. Познанство Милетића са Кинезима резултат је пословне сарадње која је временом прерасла у искрено пријатељство.

Војислав истиче да његови пријатељи поштују његову славу, Божић и Ускрс, а и он њихову Нову годину, као и један велики кинески празник који обиљежавају у августу када им иде у госте.

Војиславови пријатељи из Кине у Приједору живе већ 17 година. Иако су по вјероисповијести будисти, кажу, упознати су са нашом традицијом, али и гостопримством, које се најбоље види баш за Божић.

Цуини Ван каже да се осјећа лијепо, као и читава његова породица.

- Волим ову климу и народ, све је пријатељски - истиче Цуини.

Прослава Божића у породици Милетић доказ је да вјерске, али ни говорне разлике, никада нису баријера за искрена пријатељства. Важан је само повод, а најрадоснији хришћански празник то засигурно јесте.