latinica  ћирилица
09/01/2018 |  21:12 ⇒ 10/01/2018 | 11:34 | Аутор: РТРС

Почасна јединица МУП-а Српске промовисала нове униформе (ВИДЕО)

Почасна јединица МУП-а Републике Српске на данашњем свечаном дефилеу поводом Дана Републике први пут је презентовала јавности нове униформе.
Почасна јединица МУП-а (Фото: Фејсбук) -
Почасна јединица МУП-а (Фото: Фејсбук)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је циљ данашњег дефиле био да се МУП Републике Српске прикаже у набољем свјетлу.

"Мислим да смо то данас и успјели. Полиција је имала релативно кратко вријеме да се припреми за овај догађај, али без обзира на то, успјели смо да обезбиједимо нове униформе за почасну јединицу које смо данас презентовали јавности", рекао је Лукач.

Он је похвалио све учеснике данашњег дефилеа, од Специјалне јединице за подршку до припадника Полицијске академије.

"То су млади људи који су прије два мјесеца обукли униформу и први пут видјели шта је стројева обука, али данас су показали завидне резултате", рекао је Лукач и додао да су добили много честитки на добро одрађеном послу.

Лукач је нагласио да ће на обиљежавању Дана Републике сљедеће године бити још више припадника МУП-а који ће показати и неке нове садржаје.

Министар МУП-а је нагласио да је ово је био велики дан за Српску, али оно што је најбиније да је све прошло безбједно, без иједног инцидента. Осим полицаја који су учествовали у дефилеу, рекао је Лукач,  велики број полицајских слижбеника био је укључен у обезбјеђивање око 20.000 људи који су данас у центру Бањалуке присуствовали свечаном дефилеу.