latinica  ћирилица
10/01/2018 |  07:57 | Аутор: РТРС

Саобраћај без застоја на већини путних праваца

На већини путева у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија без застоја, коловози су мокри и клизави на сјеверозападном подручју, а магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На свим дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на дионици магистралног пута Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица, те на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, због чега се саобраћа једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ неопходан је појачан опрез због учесталих одрона земље или камења на коловоз, посебно на путним правцима Сарајево-Фоча, Бугојно-Нови Травник, Прозор-Јабланица и Коњиц-Мостар-Дољани.

Опрез због повремено јаких удара вјетра неопходан је у западним крајевима.

Коловоз је мокар или влажан у западним и јужним крајевима.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА