latinica  ћирилица
10/01/2018 |  11:58 ⇒ 15:05 | Аутор: РТРС

Полиција беспријекорно обавила посао обезбјеђења прославе

Синдикат радника унутрашњих послова Републике Српске упутио је јавну честитку и захвалност припадницима Министарства унутрашњих послова Српске на беспријекорно обављеном послу припремања, обезбјеђења и обиљежавања 9. јануара - Дана Републике, те поручио да им на томе могу позавидјети многе полиције у региону и Европи.
Дан Републике-Постројавање припадника МУП-а - Фото: РТРС
Дан Републике-Постројавање припадника МУП-аФото: РТРС

Из овог синдиката подсјећају да је на обезбјеђењу ове најзначајније републичке манифестације директно ангажовано више од 700 припадника МУП-а, док је њих 500 учествовало у свечаном дефилеу.

Синдикат радника унутрашњих послова Српске сматра да су полицајци показали врхунско полицијско знање, професионализам, патриотизам, посвећеност и пожртвованост на коме им могу позавидјети многе полиције у региону и Европи.

"То могу само врхунски професионалци на које треба да буду поносне све институције и грађани Српске", наводи се честитки овог синдиката, упућеној премијеру Српске Жељки Цвијановић, министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, руководству полиције Српске, јединицама МУП-а и представницима синдиката унутрашњих послова.

Предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Аница Јондић је у саопштењу истакла да је вријеме да извршна и законодавна власт више него до сада поштује и вреднује рад припадника МУП-а, те да покаже потребну храброст и одлучност у позиционирању полиције Српске у односу на остале категорије запослених.

"Ово се односи на запослене раднике и на пензионисане припаднике МУП-а, који су бранили и стварали Српску", навела је Јондићева.

Она је додала да овај синдикат позива Владу Српске да у оквиру својих овлаштења нађе рјешења и отклони неправду нанесену припадницима МУП-а путем смањења плата, те да нађе начин да лична примања полиције Српске буду у складу са тежином послова и резултатима њиховог рада.

Синдикат радника унутрашњих послова изразио је велику захвалност грађанима Српске који су на свечаном дефилеу у Бањалуци поводом Дана Републике показали висок степен одговорности и достојанства, што потврђује податак да се овом приликом није десио ни најмањи инцидент, нити је нарушен јавни ред и мир.

Извор: СРНА