latinica  ћирилица
10/01/2018 |  13:34 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Полиција спријечила раднике Жељезаре да блокирају пут

Радници зеничке жељезаре намјеравали су и данас да блокирају магистрални пут у Блатуши, али у томе их је спријечила полиција. Међутим, најавили су блокаде и наредних дана, све док им се не обрате надлежни из Владе ФБиХ.
Радници Жељезаре Зеница (фото:J. Alibegović) -
Радници Жељезаре Зеница (фото:J. Alibegović)

У дирекцији Жељезаре данас су разговарали представници Управе и синдиката, а присуствовао је и градоначелник Зенице Фуад Касумовић који је позвао и и премијера Фадила Новалића да се укључи у рјешавање актуелне проблемтике.

Међутим, Новалић се није појавио на састанку, након чега су радници Жељезаре изашли на магистрални пут у намјери да га блокирају. Излазак им није био дозвољен, али су блокирали петљу на улазу у Зеницу.

Касумовић је истакао да град Зеница нема никакве користи од Митала и Жељезаре, те да све узима ФБиХ, критикујући незаинтересованост те владе и премијера за ове проблеме.

Из синдиката Жељезаре наводе да су покушали на све начине да контактирају са представницима федералне владе, те да им је преостала само блокада пута како би скренули пажњу надлежних на свој положај.

Извор: Агенције