latinica  ћирилица
10/01/2018 |  15:54 | Аутор: РТРС

Мигранти морају да посјете нацистичке логоре у Њемачкој

Нови мигранти у Њемачкој морају да посјете некадашње нацистичке концентрационе логоре како би помогли у суочавању са јачањем антисемитизма, саопштено је из Централног јеврејског савјета у Њемачког.
Избјеглице у Њемачкој - Фото: AFP
Избјеглице у ЊемачкојФото: AFP

Антисемитизам је и даље, након више од 70 година од холокауста из периода нациста, током ког је убијено шест милиона Јевреја, осјетљиво питање у Њемачкој, која је данас један од најближих савезника Израела.

Влада Њемачке је осудила "срамну сцену" спаљивања израелске заставе током демонстрација против одлуке предсједника САД Доналда Трампа да призна Јерусалим као главни град Израела.

Предсједник Централног јеврејског савјета Јозеф Шустер је изразио подршку приједлогу државног сенатора у Берлину Савсана Чеблија о обавезној посјети нових миграната некадашњим нацистичким концентрационим логорима.

"Људи који су морали да пребјегну у Њемачку или су протјерани могу да развију емпатију на таквим мјестима", рекао је Шустер.

Њемачка је примила више од милион миграната који су побјегли од рата и сиромаштва са Блиског истока и из Африке.

У овој земљи данас живи око 200.000 Јевреја, а Њемачка је у посљедњих неколико деценија изградила углед земље која је безбједна за живот Јевреја.

Извор: Срна