latinica  ћирилица
10/01/2018 |  19:38 | Аутор: РТРС

Предсједништво СНС-а: Београдски избори без ванредних парламентарних

На сједници Предсједништва Српске напредне странке одлучено је да се београдски избори одрже без ванредних парламентарних избора, рекао је предсједник те странке Александар Вучић. СНС ће се свом снагом, одлучношћу и храброшћу борити за побједу у Београду, истакао је Вучић.
Председништво СНС-а - Фото: ТАНЈУГ
Председништво СНС-аФото: ТАНЈУГ

Предсједништво СНС-а одржало је сједницу затворену за јавност, послије које је Александар Вучић рекао да Предсједништво није подржало расписивање ванредних парламентарних избора.

Вучић је, у обраћању новинарима послије сједнице, рекао да је захвалан врху странке што је готово једногласно, са два гласа против, прихватио његов став да је државни и национални интерес важнији од страначког.

Како је рекао, Предсједништво СНС-а донијело је одлуку да се свом снагом, одлучношћу и храброшћу бори за побједу на београдским изборима, а да се не подржи одржавање ванредних парламентарних избора, упркос чињеници да је у самој расправи био једнак или нешто већи број људи за расписивање ванредних парламентарних избора.

Вучић је навео и да ће се листа за Београд звати "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" и истакао да ће највише на тој листи бити нових људи, који нису чланови ниједне странке.

"Ишло се са људима за које сам увјерен да ће добити повјерење Београђана", рекао је Вучић и додао да ће на листи бити спортиста, људи из културе, професора и других угледних људи Београда.

Tим ће бити познат када предсједница Скупштине Маја Гојковић распише изборе, навео је лидер СНС-а. 

Извор: РТС, Taнјуг