latinica  ћирилица
12/01/2018 |  12:24 | Аутор: РТРС

Заражена храна за бебе остала у вртићима, болницама...

У Француској акција повлачења производа за бебе заражених салмонелом доживјела фијаско, јер су "лакталисови" производи остали у болницама, вртићима...
Затрована храна за бебе - Фото: Getty Images
Затрована храна за бебеФото: Getty Images

Осим тога, контаминирани производи великог француског произвођача хране за бебе остали су и у водећим супермаркетима и највећим апотекама иако су прије више дана резултати показали да је у појединим призводима хране за бебе нађена бактерија салмонела.

Министар финансија Бруно Ле Мер је због тога данас позвао на састанак шефа француског млечног гиганта, "Лакталиса", али је, гостујући на једној телевизији, признао да не може да гарантује да опозовано млеко више није доступно на тржишту.

Француска министарка здравља Ањес Бизен је у данашњој изјави за радио-телевизију Евриоа-1 инсистирала на томе влада "није могла бити јаснија" са здравственим упозорењима која је издала.

"Лакталис" је наредио повлачење млека из продаје у око 30 земаља након што је у једној од његових фабрика пронађења салмонела. Власти су објавиле да је пре налога за повлачење млека било хоспотализовано 18 беба које су конзумирале контаминиране производе, као и да су се све оне после опоравиле.

Извор: Б92