latinica  ћирилица
12/01/2018 |  16:06 ⇒ 16:21 | Аутор: РТРС

Комунисти изненадили, Путин добио противкандидата

Комунистичка партија Русије мијења имиџ. Та партија је представила новог кандидата који ће изазвати актуелног предсједника Владимира Путина на изборима.
Павел Гудињин (лијево) и Генадиј Зјуганов (десно) - Фото: RT
Павел Гудињин (лијево) и Генадиј Зјуганов (десно)Фото: RT

Централна Изборна комисија у Русији данас је саопштила да је регистровала Павела Грудињина (57), машинског инжењера који већ три деценије води фарму на периферији Москве као кандидата Комунистичке партије на предсејдничким изборима заказаним за 18. март, преноси Ројтерс.

Како је Ројтерс у децембру извијестио, комунистичка партија Русије неочекивано је, умјесто дугогодишњег лидера Генадија Зјуганова (73), за кандидата на предстојећим предсједничким изборима, изабрала прилично непознатог бизнисмена Павела Грудињина.

Британска агенција је тада оцијенила да је утисак да комунисти избором представника млађе генерације умјесто кандидата старе гарде желе да прошире политички утицај.

Иако се очекивало да ће Зјуганов, ветеран руске политичке сцене, шести узастопни пут бити кандидат комуниста на изборима у марту, партија је изабрала Грудињина.

Зјуганов је честитао Грудињину на номинацији на конгресу странке, објављено је у децембру на сајту Комунистичке партије.

Извор: Танјуг