latinica  ћирилица
12/01/2018 |  16:35 | Аутор: РТРС

Конте: У Енглеској су срећни ако раније смијене менаџера

Менаџер Челсија Антонио Конте изјавио је да је у Енглеској посљедњих година постао тренд брзих смјена и да је због тога све могуће када је ријеч о његовом статусу.

"Остала ми је још једна година уговора, али ово је специфичан посао у којем се ствари брзо мијењају. Тешко је у данашњем фудбалу остати годинама у једном клубу, нарочито у Енглеској гдје је некада било уобичајено да екипу дуго предводи један човјек, док су сада срећни ако раније отпусте менаџера" изјавио је Конте пред утакмицу против Лестера која ће отворити 23. коло Премијер лиге.

Контеу уговор са Челсијем истиче на љето наредне године, а посљедњих дана све су учесталије гласине да ће после две сезоне напустити клуб, а као насљедник се спомиње тренер Јувентуса Масимилијано Алегри.

Конте је преузео Челси на љето 2016. године и у дебитантској сезони освојио Премијер лигу, док је претходно узео три Серије А са Јувентусом и два Суперкупа Италије.

Челси послије 22. кола заузима треће мјесто у Премијер лиги са 16 бодова заостатка у односу на водећи Манчестер Сити, док ће се у осмини финала Лиге шампиона играти против Барселоне.

Извор: Независне новине