latinica  ћирилица
12/01/2018 |  18:27 ⇒ 13/01/2018 | 09:51 | Аутор: РТРС

С љубављу храбрим срцима: Прикупљено 1.361.528 марака (ВИДЕО)

На осмој донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима" прикупљено је више од милион 300 хиљада марака. Средства су уплаћивале институције, привредни субјекти, али и грађани, позивајући хуманитарни број.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

Након што се у јавности појавила прича о једногодишњем Александру Гајићу из Зворника, којем је за лијечење агресивног тумора на малом мозгу потребно око 400 хиљада евра, на рачун породице Гајић уплаћено је 100 хиљада марака из Фонда здравственог осигурања.

В.д. директора Фонда Јасминка Вучковић, у емисији Српска данас истакла је да је лијечење Александра већ почело у иностранству. Због специфичних околности, са његовим оцем је договорено да ће потребна средства на рачун клинике у Минхену бити сукцесивно уплаћивана.

"На рачун болнице у Минхену уплаћено је 100 хиљада евра. Први дио уплатио је Александров отац, оно што је прикупљено од хуманитарног броја, прије него што се обратио Фонду, а други дио је уплатио Фонд здравства јуче. Ми смо стално у контакту. Новац за Александра је резервисан и у случају да буде неопходан, ми ћемо реаговати одмах", додала је Вучковић.