latinica  ћирилица
13/01/2018 |  12:37 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Честитке грађанима поводом Православне Нове године

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је свим грађанима Републике Српске, који празнују по јулијанском календару, православну Нову 2018. годину.
Православна нова година - Фото: ТАНЈУГ
Православна нова годинаФото: ТАНЈУГ

"Желим вам да овај празник проведете у добром здрављу и расположењу са својим најближим и нека вам предстојећа Нова година донесе напредак, личну и породичну срећу", наводи се у честитки предсједника Додика.

Српска, Руска, Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ ће дочекати Нову годину.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Православну нову 2018. годину свим грађанима Српске који празнују према јулијанском календару.

„У име Владе Републике Српске и у своје име, грађанима који празнују према јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће Нове 2018. године уз жељу да Нова година свима донесе добро здравље, породичну срећу иблагостање", наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.​

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима Српске, који празнују по јулијанском календару, православну Нову годину и изразио наду да ће се у 2018. години, квалитетним стратегијама, програмима и законима, наставити са институционалним, економским и привредним јачањем Републике Српске.

Чубриловић је пожелио грађанима да Нову годину проведу са ближњима, у добром здрављу и расположењу, саопштено је из парламента Српске.

"Желим вам пуно среће, здравља и успјеха. Нека Вам Нова 2018. година донесе благостање, радост и породични мир", наводи се у честитки предсједника парламента Српске.