latinica  ћирилица
13/01/2018 |  15:02 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Рибник: Дрвопрерађивачка идустрија окосница привреде (ВИДЕО)

На подручју Рибника послују чак 22 предузећа која се баве дрвопрерадом.
Рибник - дрвопрерађивачи - Фото: РТРС
Рибник - дрвопрерађивачиФото: РТРС

Претежно су извозно оријентисани. Како кажу дрвопрерађивачи, задовољни су прошлогодишњим резултатима, а појединци планирају проширење производње и нова запошљавања.

За запошљавање у 2018. издвојена су средства и из општинске касе.

Дрвопрерађивачка идустрија је окосница привреде у руралној општини Рибник. Не изостају ни нова запошљавања у овој области.

ОУ области дрвопрерађивачке индустрије задовољни прошлогодишњим резултатима. Позитивно пословање, резултат је планова за будућност који обухватају нова запошљавања и проширење производње.

- Сад у 2018. години градимо нови погон који ће запошљавати неких 40-ак нових радника, истиче Душан Барјактеревић, власник фирме у области дрвопрерађивачке индустрије.

Општина Рибник има предуслове за туризам и хидроенергетске потенцијале, међутим, окосница привреде су шумарство и дрвопрерада.

Чак 50 одсто запослених ради у овој области. За субвенционисање нових запољшавања, из буџета општине издвојено је 30 хиљада марака.

- У наредној години треба да усвојимо стратегију развоја општине и имамо одређени износ средстава које смо планирали да субвенционишемо нова запошљавања, појашњава Раденко Бањац, начелник општине Рибник.

На подручју Рибника живи шест хиљада становника, на највише запослених је у области шумарства и дрвопрераде.