latinica  ћирилица
13/01/2018 |  18:08 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Мајкић: Сарајево покушава да проблематизује сјајно обиљежен Дан Републике

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да сарајевски политички кругови оптужбама за формирање паравојних формација покушавају да мобилишу још неког њима наклоњеног представника међународне заједнице који би се укључио у хајку против Републике Српске.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

"Потпуно невјероватно и злонамјерно може се разумјети медијска харанга која долази из Сарајева којом се Република Српска без иједног ваљаног аргумента или доказа оптужује за формирање паравојних формација. Незадовољни што нису могли спријечити прославу 9. јануара - Дана Републике Српске, бошњачки политички кругови на све начине покушавају да проблематизују један догађај који је у свему обиљежен достојанствено и мирно", рекла је Мајкићева.

Она је истакла да ти "креатори мржње" на овим просторима не посустају, међутим изгубили су из вида да Република Српска на све начине на плану организације и јачања своје безбједности то чини потпуно јавно и транспарентно, путем својих регуларних полицијских снага које јој по уставу припадају.

"Тако је било и овог пута. Намеће се питање зашто би Република Српска уопште требала паравојне формације када већ располаже регуларним. Очито је да нам сарајевски кругови не могу заборавити сјајно обиљежен Дан Републике", рекла је Мајкићева.

Она је закључила да и ове оптужбе показују да сарајевски политички кругови, затрпани гомилом властитих неријешених проблема, не пропуштају шансу за нападе на Републику Српску.

Поједини портали пренијели су јуче информацију да "предсједник Републике Српске Милорад Додик уз подршку Москве формира паравојне јединице".

Извор: СРНА