latinica  ћирилица
14/01/2018 |  19:43 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Ливерпул савладао Сити на Енфилду

Низ непобједивости Манчестер Ситија није почео тријумфом против Ливерпула (5:0), али је тог дана добио моментум какав није виђен у историји Премијер лиге.
Ливерпул - Манчестер Сити - Фото: РТС
Ливерпул - Манчестер СитиФото: РТС

Стога је негдје и прикладно, чак, што је тај дуго чекани први пораз екипе Пепа Гвардиола стигао баш на Енфилду, па још у мечу са седам голова (4:3).

Ливерпул је прекинуо страшни низ Ситија у предивној фудбалској утакмици, у којој је постигао три веома необична гола за десет минута и са 1:1, колико је било на полуврijеме, оде са 4:1.

Алекс Окслејд Чембрлејн је постигао први гол на мечу након што је Ливерпул освојио другу лопту на половини ривала, у чему је вјероватно најбољи на свијету.

Међутим, Сити је брзо повратио ритам по којем је познат и, преко Лероја Санеа, стигао до изједначења.

Међутим, без Давида Силве који пролази кроз тежак породични период, Габријела Жезуса, дуже повријеђеног Бенџамина Мендија и, напослијетку, на овом мечу повријеђеног Фабијана Делфа, Сити није могао да одржи ниво игре потребан да би се "сломио" Ливерпул на Енфилду.

Истина, Отаменди је пропустио две огромне прилике, али стога није пропустио да направи трагикомичну грешку пре гола Манеа. Претходно је Стоунс веома слабо реаговао пре него што је Фирмино постигао други гол за свој тим.

Све је било готово када је вјероватно и прво лоше испуцавање Едерсона у дресу Манчестер Ситија искористио Салах и постигао четврти гол за свој тим, иначе 18. свој гол у Премијер лиги.

До краја су стрелци за и даље убједљивог лидера Премијер лиге постигли Гундоган и Бернардо Силва.

Јирген Клоп је тако постао тренер који је највише пута побеијдио Гвардиолу у свим такмичењима (пет).

Извор: РТС