latinica  ћирилица
15/01/2018 |  11:24 ⇒ 15:18 | Аутор: РТРС

Градишка: У току конкурс за закуп пољопривредног земљишта (ВИДЕО)

У Градишци је у току конкурс за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске. Предмет огласа је земљиште површине 2.892 хектара. Пољопривредници очекују да ће послије скоро двије деценије напокон сви фармери добити довољно површина.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

Пољопривредник Никола Чакаљ из Ламинаца очекује да ће напокон без већих проблема успјети да дође до 20 хектара обрадивог земљишта колико му је недостајало за потребе фарме: "Предвиђено је да 1.852 хектара буду дата у закуп пољопривредницима који се баве сточарством, за повртарску производњу 260 , за воћарску 65, за производњу љековитог биља 10 хектара, а 705 хектара односи се на 49 пољопривредних произвођача који су раније имали закључене уговоре о закупу земљишта, а који су редовно измиривали своје обавезе."

"Предложеним површинама као и критеријумима на основу којих би требало да услиједи расподјела, задовољни су и у Удружењу Агро Лијевче, које је учествовало у креирању нацрта огласа", истакао је начелник Одјељења за привреду и пољопривреду општине Градишка Бранко Стојнић.

Рок за подношење писаних понуда за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Градишка је до 12. фебруара.