latinica  ћирилица
15/01/2018 |  18:54 ⇒ 18:59 | Аутор: РТРС

Црнадак-Кормак: Важан наставак економских реформи и борбе против корупције

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и амбасадор САД у БиХ Морин Кормак сагласили су се да ће ова година бити важна за наставак економских реформи и почетак озбиљне борбе против корупције и организованог криминала у БиХ јер су владавина права и утврђивање одговорности за висок степен корупције приоритет у оба ентитета и код сва три конститутивна народа.
Црнадак - Кормак - Фото: РТРС
Црнадак - КормакФото: РТРС

Црнадак и Кормакова разговарали су данас на Јахорини и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова.

"Констатовано је да су спровођење поштених и демократских избора, као и примјена изборних резултата на свим нивоима, од огромног значаја за демократски развој у БиХ", наведено је у саопштењу.

Црнадак је истакао да је за БиХ веома важна подршка коју САД дају Дејтонском споразуму и неопходности постизања унутрашњег договора.

"Само се уважавањем Републике Српске и Федерације БиХ, као и сва три конститутивна народа, може градити заједничка будућност", поручио је Црнадак током разговора са Кормаковом.

Он је упознао амбасадора САД у БиХ да ће у фебруару боравити у Вашингтону, гдје ће имати састанке са представницима америчке администрације и Конгреса, као и са академском заједницом са циљем даљег јачања билатералних односа БиХ и САД.

Извор: СРНА