latinica  ћирилица
15/01/2018 |  22:04 | Аутор: РТРС

Ухапшена десеторица, међу њима и вођа нарко-клана из Скадра

Црногорска полиција ухапсила је држављанина Албаније Н.Ђ. /65/ из Скадра, десетог осумњиченог у полицијској акцији "Барба" спроведеној данас у борби против продаје дроге, чији је он био организатор и вођа.
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore) -
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore)

Он је ухапшен данас поподне, док је девет лособа из Подгорице ухапшено јутрос, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Ухапшене су све особе које су потраживане у овом предмету, а осумњичене су за кривична дјела стварање криминалне организације и неовлаштена производња, држање и стављање у промет дрога, наводи се у саопштењу.

Кривичном пријавом обухваћено је 18 особа, од којих је данас ухапшено десет.

У претходном периоду у акцији "Барба" ухапшено је 14 особа и пронађени су дрога и оружје.

Полицијски службеници идентификовали су криминалне групе које су, како се претпоставља, марихуану и хероин набављале у Албанији, а потом су дрогу преко Црне Горе кријумчариле за Хрватску, Србију, БиХ и Њемачку.

У завршној акцији која је данас спроведена на 10 локација у Подгорици ухапшени су Н.Ђ. /58/, М.Ђ. /49/, С.Д. /56/, М.М. /39/, Н.М. /36/, И.К. /29/, Т.П. /29/, М.В. /25/ и Ж.Г. /25/, наводи се у саопштењу.

Ухапшена лица ће, уз кривичну пријаву, бити приведена специјалном државном тужиоцу у даљу надлежност.

У предмету "Барба" укупно је заплијењено 375 килограма марихуане, 3,3 килограма хероина, 10 грама кокаина, двије аутоматске пушке, двије пушке, аутоматски пиштољ - шкорпион и три пиштоља.

Извор: СРНА