latinica  ћирилица
16/01/2018 |  08:10 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Промоција књиге Боре Ђорђевића

Промоција књиге "Пусто острво" пјесника и фронтмена групе "Рибља чорба" Борисава Боре Ђорђевића биће одржана данас у Београду.
Донаторско вече - Бора Ђорђевић - Фото: РТРС
Донаторско вече - Бора ЂорђевићФото: РТРС

На промоцији ће, осим аутора, говорити рецензент књиге академик Матија Бећковић, драматруг Предраг Јакшић и издавач Миодраг Јакшић.

Ђорђевић је каже да се његова десета, јубиларна књига зове "Пусто острво" по истоименој пјесми објављеној у оквиру колумне, коју је својевремено писао за београдске "Вечерње новости". У књизи се налазе пјесме које су објављене на албумима, али има и оне које нису објављиване. Подијељена је у циклусе, прво иду пејсме које су биле на албумима, од албума `Овде`, преко `Трилогије`, `Узбуне`, па неке пјесме које су снимили други - `Ју група`, Павле Дејанић, `Поинт бланк`.

Књига садржи и циклус са дјечијим пјесмама, затим "неозбиљни циклус", затим циклус који се зове "Србија" и који има највише пјесама, као и неке актуелне и нове пјесме које ће тек да буду на новом албуму. Ђорђевић је рекао да књига садржи бројне, врло ексклузивне, до сада необјављене фотографије.

Извор: СРНА