latinica  ћирилица
16/01/2018 |  10:33 | Аутор: РТРС

Анђелковић: Убиство Оливера Ивановића одговара албанским екстремистима

Аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је Срни да убиство Оливера Ивановића одговара албанским екстремистима, али и дијелу њихових екстремних заштитника на Западу."
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

"Тешко је а приори шта се десило, а догодила се трагедија, јер је убијен један значајан српски лидер. Без адекватне истраге не би било примјерено давати шире објашњење", рекао је он.

Али, каже Анђелковић, оно што се може рећи јесте да овако нешто свакако одговара алабанским екстремистима, јер добијају могућност да се прекине процес преговора, пошто су сада они у ситуацији да дају уступке и да коначно нешто ураде од онога што су обећали током Бриселског процеса.

"Друго, ово је порука свима, од Србије до Запада, да албански екстремисти могу да запале Косово и да изазову нови хаос. Тако да не прејудицирам ко стоји иза овога, али свакако албанским екстремиситма и једном деијлу њихових екстремних заштитника на Западу овако нешто одговара", додао је Анђелковић.

Лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је јутрос у Косовској Митровици, када је на њега пуцао, за сада, непознати нападач док је улазио у просторије своје странке.

Извор: СРНА