latinica  ћирилица
16/01/2018 |  11:37 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Додик - Цвијановић: Убиство Ивановића злочиначки чин

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је убиство лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића злочиначки чин који представља класични удар на стабилност Србије и сјеверног дијела Косова.
Жељка Цвијановић и Милорад Додик - Фото: илустрација
Жељка Цвијановић и Милорад ДодикФото: илустрација

"Тај злочиначки чин представља класични удар на стабилност Србије и сјеверног дијела Косова, на залагање руководства Србије које је дало свој немјерљиви допринос на тешком послу изградње мира и повјерења међу људима на Космету", рекао је Додик, наводи се у саопштењу из кабинета предсједника Републике Српске.

Додик је изразио пуну подршку институцијама Србије у проналаску оних који стоје иза овог убиства и њиховом кажњавању, као и спречавању очигледног покушаја прављења хаоса на Косову и Метохији и покушају дестабилизације Србије.

Предсједник Српске је констатовао да је мучко убиство Оливера Ивановића шокирало и непријатно изненадило све грађане Републике Српске.

Додик је у име грађана Српске и лично име изразио најдубље саучешће породици Оливера Ивановића.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића страшан и недопустив чин.

Цвијановићева сматра да је очигледно "да пажња мора бити усмјерена на Космет, да се види шта се дешава".

"Треба да се види због чега постоји ликвидација те врсте, на који начин ће ствари бити доведене на чистац и како ће бити санкционисани одговорни за тај гнусни чин", рекла је Цвијановићева новинарима у Сарајеву.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, упутила је телеграм саучешћа породици Ивановић, те пријатељима и сарадницима, изражавајући наду да ће починиоци бити брзо изведени пред лице правде.

"Са искреном жалошћу и запрепаштењем примила сам вијест о трагичној погибији Оливера Ивановића у Косовској Митровици. Осуђујем сваки вид насиља и надам се да ће починиоци бити брзо изведени пред лице правде", поручила је Цвијановићева у телеграму саучешћа.

Она је истакла да је трагична смрт Оливера Ивановића ненадокнадив губитак за његову породицу, али и за све оне који часно обављају свој посао и служе свом народу и заједници.

"У име Владе Републике Српске и своје име упућујем вам изразе најдубљег саучешћа", наводи се у телеграму саучешћа Цвијановићеве.

Извор: СРНА