latinica  ћирилица
16/01/2018 |  16:39 | Аутор: РТРС

Циљ - завршетак идентификације домаћих животиња

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске предузело је енергичне кораке у ресору сточарства и ветеринарства с циљем завршетка идентификације и обиљежавања домаћих животиња - прије свега крупне стоке.
Овце (илустрација) -
Овце (илустрација)

Ресорно министарство овај посао предузима полазећи од мјера усвојених у Народној скупштини Републике Српске и дефинисаних Програмом економских реформи Републике Српске за период 2018 - 2020. година, а које се односе на аграрни сектор.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у саопштењу наводи да је задужило тијела која ће на бази већ ранијег плана идентификације животиња у Српској довести до краја рјешавање проблема идентификације и кретања крупних домаћих животиња - прије свега говеда, а потом и осталих домаћих животиња.

"Иако је ова активност у претходном периоду требала бити спроведена једнако за цијелу БиХ, то се није до краја реализовало, због чега је Министарство и предузело наведене кораке", саопштено је из ресорног министарства.

У том циљу помоћник министра за ветеринарство Радмила Чојо је данас са сарадницима одржала састанак у Бањалуци на коме су, уз анализу стања у области идентификације и контроле кретања животиња у Српској и БиХ, донесени и закључци и мјере које ће унаприједити систем идентификације говеда.

Извор: СРНА