latinica  ћирилица
16/01/2018 |  16:47 | Аутор: РТРС

Дончић и Драгић: Срамота!

Утакмица између рукометних репрезентација Словеније и Њемачке (25:25) биће запамћена по контровезној завршници, пошто су судије на крају меча досудиле пенал за "Панцере".

Словенци су су дали гол два секунда прије краја, вријеме је потом истекло, а они почели да славе. Судије су, међутим, прекинуле славље и отишле да погледају успорени снимак.

Споран детаљ је настао када је Њемачка, иако јој није остало много времена, жељела да крене у напад, али се ту испријечио Благотиншек, рукометаш Словеније.

Судије су то процијениле као битан фактор, потом дале црвени картон Словенцу и на крају досудиле седмерац за Њемачку.

У Словенији су реми окарактерисали као "судијску крађу и неправду", огласио се чак и предсједник Борут Пахор, али и бројни спортисти.

Међу њима и кошаркаш Реала Лука Дончић, играч Мајамија Горан Драгић и репрезентативац Словеније Клемен Препелич, освајачи златне медаље са посљедњег Европског првенства у Турској.

Лука Дончић је на Твитеру написао само "СРАМОТА", док је Драгић објавио Препеличев коментар "Срамота!! Ви сте шампиони!! Главе горе!! Све се враћа све се плаћа!!"

Словенија се жалила, ЕХФ одбио жалбу, па сада "Змајчеки" пријете тужбом цивилном суду у Лозани и напуштањем ЕП у Хрватској!

Извор: Б92