latinica  ћирилица
16/01/2018 |  18:14 | Аутор: РТРС

ЕХФ: Судије ће бити кажњене!

Послије скандала на мечу између Њемачке и Словеније на Европском првенству у рукомету, огласила се и европска кућа рукомета (ЕХФ).
Европско првенство у рукомету 2018. - Фото: илустрација
Европско првенство у рукомету 2018.Фото: илустрација

Судије које су се истакле контроверзним одлукама биће кажњене, пишу медији.

Иначе, спорни меч је обиљежило суђење арбитара Мажејке и Гателиса из Литваније. Како што је познато, Словенија је  водила током цијелог меча против "панцера", било је и шест голова разлике, али када се меч ломио на сцену су ступили Литванци.

При резултату 19:16 за Словенију, прво су досудили непостојећи седмерац за Нијемце и при том искључили два Словенца. То су "панцери" искористили и стигли до изједначења 19:19.

Права драма виђена је у посљедњем минуту. Словенија је водила 24:23, Нијемци су десетак секунди прије краја изједначили на 24:24, а Словенија је за свега седам секунди преко брзог центра стигла до вођства и побједе 25:24. Бар су тако мислили навијачи Словеније и тренер Веселин Вујовић.

Судије су отишле да гледају снимак и донијеле невјероватну одлуку - да искључе Благотиншека због неправилног извођења брзог центра и Нијемцима додијелили седмерац.

Навијачи Словеније одмах су на друштвеним мрежама засули увредама ЕХФ и арбитре оптужујући их да су им украли побједу, а на крају је ЕХФ одлучио да их званично суспендује.

Извор: Агенције