latinica  ћирилица
17/01/2018 |  11:04 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

Сурова свакодневица породице Стојановић (ВИДЕО)

У зворничком селу Сопотник, у трошној кући и условима недостојним човјека, борац прве категорије Драго Стојановић и супруга Петра дочекали су зиму, снијег и празнике. Патња и неимаштина саставни су дио сурове свакодневице овог брачног пара, чија је једина жеља да добију кров над главом.
Породица Стојановић - Фото: РТРС
Породица СтојановићФото: РТРС

У старој оронулој кући која прокишњава и без купатила Петра и Драго годинама живе. Дуге зимске ноћи отежава чињеница да им је електрична енергија искључена прије три године, јер нису имали од чега да плаћају рачуне. 

"Тежак је живот. Немамо струје и прокишњава", рекао је Драго Стојановић.

"Немам ни ствари како треба, замрзивач, фрижидер, немам шпорета како треба, немам замрзивача, ни струје, то ми је најбитније, као и кућа и кров над главом", навела је Петра Стојановић.

 Захваљујући минималној Драгиној пензији нису гладни, али све друго недостаје. Ни болест их није заобишла. 

"Нисам са здрављем што рекао човјек добро, ево већ три пута већ идем доктору у болницу. И онда дајем добро ту крв и тако  да не плаћам болницу", истакао је Драго.

Неколико пута комшије су им помогле у храни. 

"Зато би апеловао свим људима који посматрају ове кадрове да колико год је могуће да помогну у рјешавању ових проблема ових комшија наших Петре и Драге. Јер заиста они не могу сами ништа да учине", додао је комшија Велибор Капур.

 Стојановићи су старост дочекали сами. Луксуз никада нису имали, једино што желе је да живе живот достојан човјека, а надају се да постоје људи великог срца који ће им у томе и помоћи.