latinica  ћирилица
17/01/2018 |  13:50 ⇒ 16:28 | Аутор: РТРС

На мети истрага симпатизери Ратка Младића и српска обиљежја

Полицијске структуре у БиХ провјеравају наводе пријаве против припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине, Ђорђа Тојчића, због величања Ратка Младића на свом инстаграм профилу, сазнаје Балканска истраживачка мрежа БиХ.
Припадник ОС БиХ пријављен због величања Ратка Младића (фото:Detektor.ba) -
Припадник ОС БиХ пријављен због величања Ратка Младића (фото:Detektor.ba)

Како се наводи, Тојчић је на Инстаграм профилу објавио слику препознатљиве Младићеве војне капе из ратних дешавања, уз натпис "Зна Европа, али неће да призна, борио се генерал против тероризма". У опису слике, Тојчић је на инстаграм профилу додао и поруку, "Хвала за све!!".

Слику Младићеве војне капе Тојчић је објавио 22. новембра прошле године, на дан када је Трибунал у Хаагу бившег генерала Војске Републике Српске, осудио првостепено на доживотну казну затвора.

Осим ове објаве на свом инстаграм профилу, Тојчић има и још неколицину слика, које су предмет кривичне пријаве. Једна од њих је и фотографија са Стеваном Гарићем, сином Радета Гарића, који је крајем децембра прошле године ухапшен због сумње да је учествовао у злочинима на подручју Власенице.

Ђорђу Тојчићу и Стевану Гарићу на терет се ставља то што су се сликали са заставом Србије или Републике Српске, уз поздрав са три подигнута прста.

Извор: Н1