latinica  ћирилица
17/01/2018 |  15:25 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Радити на бољој комуникацији (ВИДЕО)

Чланови колегијума Представничког и Дома народа парламента БиХ и предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић сагласили су се данас да треба додатно радити на јачању комуникација између двије сусједне и пријатељске земље како би се избјегли проблеми, површна, па некада и злонамјерна тумачења изнесених ставова и изјава.
Предсједница Хрватске у посјети Сарајеву - Фото: klix.ba
Предсједница Хрватске у посјети СарајевуФото: klix.ba

У том свијетлу, посјета предсједнице Хрватске оцијењена је као добар потез у право вријеме који доприноси бољем разумијевању и стварању бољих услова за отклањање отворених проблема који постоје између двије земље, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

На састанку је указано на потребу сталне афирмације позитивних примјера у сарадњи привредника двије земље, као и њиховом успјешном заједничком наступу на трећим тржиштима попут, сарадње "Енергоинвеста" и "Кончара".

"Оцијењено је да би се на тај начин охрабрило још снажније повезивање које доприноси бољитку грађана обје земље", наводи се у саопштењу.

Током данашњег разговора указано је да што прије треба покушати на квалитетан начин усагласити измјене у изборном законодавству како би се олакшало спровођење резултата општрих избора у БиХ који ће бити одржани у октобру.

При томе, како је речено, треба водити рачуна о томе да се испоштује равноправност свих народа и грађана БиХ.

"Данашњи састанак био је прилика да се чланови колегијума оба дома још једном захвале Хрватској на помоћи коју пружа на евроатлантском путу БиХ, као и њеном залагању да се одржи расположење чланица ЕУ за њено проширење на земље Западног Балкана", наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА