latinica  ћирилица
17/01/2018 |  16:53 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Мјештане Крепшића обрадовао нови мост (ВИДЕО)

У Крешићу код Брчког, званично je за саобраћај отворен новоизграђени мост, на магистралном путу Бањалука-Бијељина. Мост је изграђен средствима Влада Дистрикта и Републике Српске.
Мост у Крепшићу - Фото: РТРС
Мост у КрепшићуФото: РТРС

Урушавањем моста у катастрофалним поплавама 2014. године, настају проблеми посебно за мјештане Крепшића који су неко вријеме били од свих одсјечени. 

Мјештанин Милан Максимовић подсјећа да су сваке падавине у Крепшићу испраћали са страхом да не би били поплављени, али да се сада не брину јер ће их мост заштитити.

Од приједлога да се гради нови мост, до завршетка радова прошло је шест мејсеци, као што је уговором предвиђено између извођача радова и ЈП Путеви, које је финансирало изградњу.

Директор ЈП Путеви Брчко, Мирослав Мишкић, навео је да је мост завршен у року као што су и обећали. Истакао је да им је задовољство што су испунили своју обавезу, знајући колико је мост значајан за мјештане.

Средства за изградњу обезбједило је ЈП Путеви, према скупштинској одлуци, и Влада Републике Српске.

Градоначелник Дистрикта Синиша Милић рекао је да су у овај пројекат у сарадњи са ЈП Путеви, уложили око 690.000 КМ, а да је Влада Српске издвојила 65.000 КМ за пројектну документацију.

У мјесној заједници Крепшић очекују да ће надлежно владино одјељење финансирати ојачавање мањег насипа удаљеног од моста 200 метара, чиме би мост био у потпуности безбједан од било каквих поплава.