latinica  ћирилица
17/01/2018 |  17:15 ⇒ 21:36 | Аутор: РТРС

Отворена могућност одржавања трке Свјетског купа на Јахорини

Менаџмент Олимпијског центра "Јахорина" разговарао је са представницима Свјетске скијашке федерације и организаторима Свјетског купа о уврштавању ски-центра Јахорина у програм ФИС-а и могућности одржавања трке Свјетског купа на Јахорини.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Током разговора протеклог викенда у ски-центру у Венгену договорено је да Олимпијски центар "Јахорина" поднесе кандидатуру, што отвара могућност одржавања трке Свјетског купа на новоуређеним стазама Јахорине.

Директор ски-центра у швајцарском Венгену Марко Луген указао је на чињеницу да се број скијаша у свијету и њиховом ски-центру од 2008. године смањује.

За разлику од њих, овогодишњи изванредни резултати Олимпијског центра "Јахорина" и рекордних 55.000 скијаша само до 17. јануара, што је двоструко више у односу на 2016. годину, још су значајнији.

"Јахорина је сигурно дестинација коју треба посјетити у наредном периоду с обзиром на одлично уређене стазе, али и бројне садржаје и попусте", поручују из Олимпијског центра "Јахорина".

Поводом обиљежавања Свјетског дана снијега, сутра је за најмлађе посјетиоце припремљен попуст од 50 одсто на полудневне и дневне ски-карте, као и бесплатно кориштење ски-вртића "Пољице" и ски-полигона "Бистрица".

Осим тога, од сутра до 21. јануара, када је први од три топ-ски викенда ове сезоне, Олимпијски центар одобрава попуст свим посјетиоцима Јахорине од 20 одсто на све ски-карте које се купе и користе у том термину.

Након овог термина, акција топ-ски викенда и 20 одсто попуста на све ски- карте биће и у терминима од 22. до 25. фебруара и од 1. до 4. марта.

У суботу и недјељу, 20. и 21. јануара, на Јахорини ће бити одржано међународно такмичење у алпским дисциплинама ФИС КУП "Јахорина 2018". Такмичење у дисциплинама слалом и велеслалом биће одржано на стази Прача - Скочине.

ФИС КУП "Јахорина 2018" уједно је и једна од тестних трка за ЕЈОФ 2019. године, наводи се у саопштењу Олимпијског центра "Јахорина".

Извор: СРНА