latinica  ћирилица
17/01/2018 |  18:23 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Рукометаши Словеније остају на ЕП

Рукометни савез Словеније одлучио је да репрезентација настави такмичење на Европском првенству у Хрватској.
Словенија остаје на ЕП - Фото: Getty Images
Словенија остаје на ЕПФото: Getty Images

Словенци су незадовољни суђењем у прва два кола, посебно у другом у мечу са Њемачком када су остали без побједе због седмерца у посљедњој секунди.

Након што је Европска рукометна федерација одбила жалбу на суђење на том мечу, Словенци су најавили тужбу у Лозани и напуштање ЕУРО 2018.

Међутим, одустали су од тога па ће играти против Црне Горе од 20:30 у посљедњем колу прве фазе турнира. Не смију да изгубе тај меч ако желе у наредну рунду.

- Немамо право да се играмо судбином словеначког рукомета и наших играча. Словенија ће бити генератор промјена које се морају догодити у ЕХФ. Организоваћемо важне састанке и тражити рјешење за проблеме, да учинимо ствари јаснијим и прецизнијим - рекао је генерални секретар Горан Цвијић.

У међувремену, ЕХФ је наводно одлучио да суспендује судије са меча Словенија-Њемачка, али и селектора "Змајчека" Веселина Вујовића који је ометао игру утрчавши на терен и блокиравши извођење седмерца. Међутим, њему казна пријети због изјаве послије утакмице да "дебили воде спорт".

Извор: Б92