latinica  ћирилица
17/01/2018 |  18:46 | Аутор: РТРС

Звезда без Антића отпутовала у Тел Авив

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић вјерује да ће екипа без повријеђеног Пера Антића у Тел Авиву против Макабија приказати добру партију.
Црвена звезда (Фото: StarSport) -
Црвена звезда (Фото: StarSport)

Антић послије јучерашњег пораза од Химкија (79:70) из Београда није отпутовао за Израел како би залијечио повреду стопала.

- Идемо на Макаби без тренинга и без Пере Антића, са још неколико ситних повреда играча о чијем учешћу ћемо одлучити на дан утакмице. То не значи да тамо идемо без жеље да направимо добар резултат, али све што радимо у Евролиги је изванредна припрема за изазове. Ту су важне утакмице у АБА лиги, а ближи се и Куп који је већ средином фебруара и треба и о томе размишљати - рекао је Алимпијевић за званичан сајт клуба.

Црвена звезда је славила у претходна три дуела са шестоструким шампионом Израела, а ове сезоне у Београдској арени било је 87:84.

- Макаби је екипа која игра добро, боље него претходне сезоне. Циљ им је пласман у Топ 8, а колико о утакмици са Црвеном звездом озбиљно размишљају говоре и њихове изјаве да су неке играче плански одмарали на утакмици у Пиреју - каже Алимпијевић.

Кошаркаш црвено-бијелих Немања Дангубић истиче да екипу чека "ново тешко гостовање на врућем терену".

- Послије Олимпијакоса сигурно ће показати реакцију. Боре се за Топ 8 и ова утакмица им је из тог аспекта веома важна. Њихов стил игре је увијек исти, веома су нападачки талентована екипа са фантастичним индивудалцима. Због тога морамо да одиграмо веома чврсто јер желимо да против Макабија одиграмо добру утакмицу - поручио је Дангубић.

Утакмица 19. кола Евролиге између Макабија и Црвене звезде игра се у четвртак од 20.05 у Тел Авиву.

Извор: Танјуг