latinica  ћирилица
17/01/2018 |  19:46 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Стевандић: Посвећени стабилности и развоју Српске

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да је ова политичка партија посвећена стабилности и развоју Републике Српске, те да се њена снага темељи на искусним људима, али и великом броју младих.
Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић у Угљевику, гдје је вечерас отворена канцеларија Општинског одбора Уједињене Српске. - Фото: СРНА
Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић у Угљевику, гдје је вечерас отворена канцеларија Општинског одбора Уједињене Српске.Фото: СРНА

"Свјесни смо да морамо да појачамо своје активности јер смо у посљедњих неколико дана показали до чега води српска неслога и до чега доводи финансирање или индуковање великих српских подјела", рекао је Стевандић, наводећи као примјер понашање министра безбједности БиХ Драгана Мектића.

Стевандић каже да је Мектић "први јавио да ће ово бити година великих српских подјела, напада на све српске организације које носе префикс српски, те вјероватно и на све људе који заступају националну политику".

Он је навео да Срби могу опстати само уколико се уједине, измире и договоре.

"Морамо отворити простор бољим и квалитетнијим људима, да имамо коначно репрезентацију Републике Српске у Сарајеву, а не репрезентацију Бакировог Савеза за промјене", рекао је Стевандић у Угљевику, гдје је вечерас отворена канцеларија Општинског одбора Уједињене Српске.

Он је изразио увјерење да ће политички рад Уједињене Српске довести до тога да наредне године има најквалитетнији кадар како би иста политика била у Сарајеву, Бањалуци и Угљевику, на корист Републике Српске.

"То више не смије бити политика деструкција и сукоба и политика која тјера младе људе ван Републике Српске. Први смо примјетили те проблеме и на вријеме основали организацију са 47 канцеларија, укључујући и ову у Угљевику", рекао је Стевандић, додајући да Уједињена Српска има одбор у скоро у свакој општини и граду Републике Српске.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Божидар Васић рекао је да Угљевик од добија модерну политичку партију.

"Фокусирани смо на младе и образоване људе који знају шта је добро и шта је у интересу општине Угљевик. Да бисмо кренули снажно напријед морамо најприје да се ујединимо и да зауставимо суноврат у коме се сада налазимо у Угљевику", рекао је Васић.

Извор: СРНА