latinica  ћирилица
18/01/2018 |  08:40 | Аутор: РТРС

МУП: Возачи опрез у близини школа и вртића

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апелује на возаче моторних возила да повећају опрез у близини школа и вртића с обзиром да од понедјељка, 22. јануара, почиње друго полугодиште у овој школској години.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Полицијски службеници ће, као и претходних година, присуством у близини школа, те, прије свега, превентивним дјеловањем спријечити угрожавање дјеце у саобраћају.

"Полицијски службеници ће по потреби регулисати саобраћај, санкционисати учиниоце прекршаја и организовати уклањање непрописно паркираних возила", саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се додаје да ће полицијски службеници, с почетка другог полугодишта, вршити појачану контролу саобраћаја, са акцентом на брзину кретања возила и поштовање односа возач-пјешак, а посебно на путним правцима којим ће се кретати већи број дјеце.

МУП Републике Српске посебно скреће пажњу возачима на повећање опреза у вожњи за вријеме лоших временских услова и смањене видљивости, те апелује да брзину кретања возила прилагоде условима на путу.

Извор: Срна